ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

Η παραγωγή παστελιού από την οικογένεια μας έχει τις ρίζες στον 18ο αιώνα, όταν άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με το παστέλι γιατί ήταν παράδοση στα διάφορα πανηγύρια να υπάρχει ο λεγόμενος παστελάς και να πουλάει τα παστέλια του. Με αυτόν τον τρόπο συνεχιζόταν η παράδοση γενιά προς γενιά,  μέχρι τον Δεκέμβριο του 1995 .

Τότε ιδρύθηκε η εταιρεία της Μαρίας Δ. Πρωάκη με την ονομασία «ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ», έχοντας μια σχετικά μικρή γκάμα προϊόντων. Στη συνέχεια εξοπλίσαμε με τα κατάλληλα μηχανήματα την επιχείρηση μας και προσθέσαμε στα προϊόντα μας και άλλα είδη στα οποία δώσαμε την ξεχωριστή γεύση και το άρωμα της μοναδικής χιώτικης μαστίχας!

Το 2005 η επιχείρηση από ατομική γίνεται εταιρεία αφού μπήκε το νέο αίμα της οικογένειας και αποκτά την επωνυμία ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΑΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. με κατοχυρωμένο διακριτικό τίτλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΣΤΕΛΙΑ ΧΙΟΥ ‘ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ’ .

Στην συνέχεια το 2006 μεταφερθήκαμε στις νέες και άρτια εξοπλισμένες  εγκαταστάσεις μας,500 τ.μ.

Από το 2013 η εταιρεία μας συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 22000:2005 που διασφαλίζει την ποιότητα των τροφίμων.

Τέλος, το Νοέμβριο του  2015 η εταιρεία περνάει στα χέρια των αδελφών Κλειώς και Κωνσταντίνου Πρωάκη με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΠΡΩΑΚΗ Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΣΤΕΛΙΑ ΧΙΟΥ «ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ».